Ceai de Pedicuta (Lycopodium clavatum)

40.00 RON

Produsul se află în stoc

Ceai de Pedicuta (Lycopodium clavatum) by Avramut Campeanu Aurel

Pedicuța (Lycopodium clavatum), numită în limbajul popular bradișor, braul vântului, bunceag, coada alor de vânt, cornișor, crucea pământului, peceleagaă piciorul lupului, părul porcului, praful strigoilor, talpa ursului.

Această plantă, asemănătoare muschiului și vesnic verde, se târăște pe solul pădurii cu niște vrejuri lungi de 1-2 metri, având rădăcini micuțe, fine și subțiri. Din vrejuri cresc niste tulpinițe lungi de 7-10 cm, moi la pipăit și ramificate care seamană cu iarba-neagră, dar au frunzele mai moi și mai dese.

Pedicuța este o plantă de leac care conține radiu. Prin proprietățile de detoxifiere a ficatului și pancreasului, pedicuța este una dintre plantele recomandate în curele de dezintoxicare a organismului. Are efecte antialcoolice și reduce dependența de nicotină.

Indicații:

uz intern: combaterea alcoolismului și a dependenței de tutun, bolile căilor urinare și ale organelor genitale, nisip la rinichi, colici renale, hepatite, tumori ale țesutului conjunctiv al ficatului, reumatism, artrită;
uz extern: dureri sau spasme musculare, discopatie lombară, cârcei, reumatism (100-300 grame de plantă se introduc într-un saculeț de pânză și se aplică pe zona dureroasă).

Mod de preparare: o linguriță rasă de pedicuță se opărește cu o cana (250 ml) apă clocotită, se lasă să stea puțin (5-10 minute), apoi se strecoară și se lasă la răcit. Ceaiul se poate consuma cand este calduț.

Mod de administrare: se bea numai 1 cească de ceai pe zi, și anume dimineața pe stomacul gol, cu o jumătate de ora înainte de micul dejun, înghițitură cu înghițitură. Ca o excepție, în caz de ciroză hepatică sau de cancer hepatic, se beau zilnic câte 2 cești.

Atenție! Depășirea dozelor sau a duratei curelor interne cu pedicuță pot conduce la intoxicații, uneori grave, deoarece planta devine toxică! Pedicuța este incompatiblă cu afecțiunile însoțite de diaree.

Acest ceai are 300g și ajunge pentru o cură de o lună.