Ce inseamna natura pentru sanatate?

Este o intrebare in al carui raspuns s-ar mentiona ca natura cu fortele ei ne coordoneaza, ne echilibreaza si ne armonizeaza sanatatea.

Este dovedit ca natura este cel mai bun medic, de aceea este foarte important ca fiecare persoana sa-i cunosca proprietatile tamaduitoare si sa aiba incredere in forta ei vindecatoare.

Prin plantele, legumele si fructele pe care ni le ofera, natura ne dovedeste ce energii binefacatoare are asupra multor boli si afectiuni destul de grave si avansate.

Majoritatea medicamentelor sintetice ar trebui inlocuite cu medicamente care sa fie constituite din plante medicinale, deoarece sunt mai putin daunatoare si feresc pacientii de disconfortul provocat de efectele secundare.

Aceste proprietati binefacatoare ale plantelor sunt dovedite in fiecare zi, cu aparitia cazurilor de vindecare miraculoasa in cazul multor boli si afectiuni.

Industria farmaciei verzi a luat amploare in ultimul timp. Pentru o promovare a acesteia trebuie sa ne informam tot mai mult despre principiile active pe care le contin plantele si actiunile lor asupra organismului uman.

Tratamentele pe baza de plante, precum si cele traditionate sunt mai usor tolerate de organismul uman decat medicamentele sintetice, ceea ce ar trebui sa-i indrepte pe oameni spre Natura.

Nu foarte multe tari dispun de o bogatie vasta din punct de vedere al plantelor medicinale. In Romania, datorita diversitatii plantelor medicinale, tratamentele fito-terapeutice incearca tot mai mult sa se impuna pe piata.

Tratarea unor boli cu ajutorul plantelor are in tara noastra o veche traditie. Vindecarea miraculoasa a unor afectiuni grave cu ajutorul plantelor a atras atentia asupra lor tot mai mult.

Cu ajutorul principiilor active continute in fiecare fruct, samanta, leguma, ne putem pastra intreaga viata digestia, vederea, auzul, intelectul, rezistenta fizica intr-un echilibru continuu. Elementele nutritive, vitaminele, mineralele nu le putem procura decat daca consumam produsele naturii.

Multe plante pe care le consideram banale au efecte vindecatoare asupra unor boli precum: cancerul, afectiuni ale rinichilor, ficatului, ciroza etc.

Traim intr-un secol al vitezei, astfel tot mai multi oameni prefera sa recurga la rapida vindecare cu ajutorul medicamentele de sinteza, ignorand natura care ne ofera sanatate fara efecte secundare. Antibioticele si celelalte medicamente artificiale ar trebui inlocuite cu ceaiuri din plante, tincturi, siropuri, infuzii, frictiuni, garagarisme etc.

Datorita faptului ca suntem mereu ocupati avem tendinta de a uita ca natura este cel mai de pret izvor de sanatate. Este important sa ne facem timp pentru vitalizarea si revigorarea naturala a organismului nostru.