Produsul se află în stoc
Ceai din plante medicinale pentru afecțiuni ale prostatei. Vezica udului slăbit by Avramut Campeanu
Dintre bolile prostatei, adenomul sau hipertrofia beningnă de prostată, cum este denumită științific această maladie, este cea mai răspândită. Acest adenom este o tumora benignă în general, de mărimea unei caise, uneori mai mare sau mai mică formată în jurul canalului prin care se scurge urina din basica udului, pe care-l poate comprima uneori complet, situație ce necesită introducerea unei sonde.
Vezica urinară este, deci, primul organ ce are de suferit în cazul îmbolnăvirii glandei prostatice.
Cauza acestei boli nu este pe deplin elucidată, dar se știe că apare la barbații în etate de peste 40-50 ani, prin ruperea unor echilibre hormonale și la barbatii care au baut și au mancat în exces. De notat este faptul că boala este mai răspandită printre șoferi, de unde și necesitatea ca, la primele semne de jenă la urinat, aceștia să consulte un urolog.
Simptomele bolii constau, la debut, în urinatul mai frecvent în a doua jumatate a nopții. Apoi, micțiunile devin mai dese și ziua, însoțite de o oarecare dificultate în golirea vezicii și de o senzație de o evacuare incompletă. Într-un stadiu avansat al bolii, trebuie un efort din partea bolnavului pentru a mai putea urina.
Netratată, hipertrofia prostatei, această tumora benignă, devine cu timpul o boală destul de gravă, ce-l poate răpune pe bolnav. Orice barbat care observă scăderea presiunii și subțierea jetului urinar să intre la bănuială, să consulte medicul. Obișnuirea cu boala poate avea un final dramatic: adenomul avansează, apar hemoragii avansate, infecții și insuficiență renală.
Alte afecțiuni ale prostatei:
Frecvența cea mai mare este întâlnită cel mai des în categoria de varstă 50-70 ani. Clinic manifestările sunt dominate de trei simptome principale: tulburări urinare, hematurie și dureri. Astfel întâlnim:
Mod de preparare: o lingură de amestec la 250 ml apă. Când clocotește, se introduc plantele, se va opri din fiert lăsându-se la racit cu vasul acoperit. Se va consuma ceaiul dimineața la micul dejun și seara înaintea cinei cu 30 de minute cu înghițituri rare, neîndulcit.
Pentru o eficiență sporită se recomandă a se urma în același timp tratamentul cu tinctură de pufuliță cu flori mici și ghimpe, doua lingurițe de tinctură la o cană de ceai.
Acest ceai este recomandat ca tratament preventiv, de la varsta de 50 de ani, doua luni pe an. Durata tratamentului este de 1-4 luni în prostatite și litiaza prostatice, sau 6 luni în caz de adenom sau cancer incipient. În toate cazurile după prima lună de tratament se va face 2 săptămâni pauză urmând apoi 2-5 cure neîntrerupte.
Cura cu acest ceai este indicata și femeilor care urinează des sau copiilor cu varstă cuprinsă între 10-14 ani care urineaza noaptea în pat (enurezis) urmându-se pe o perioadă de 1-3 luni.
Rol terapeutic: ceaiul stimulează mictiunea astfel încât substanțele active existente în plantă să ajungă în meatul urinar unde acționează prin cicatrizarea rănilor la fel ca și la o operatie cu laser. Ajuta la dipariția adenomului, dispar durerile, infecțiile.
Ceaiul conține un amestec din 19 plante medicinale dintre care enumerăm:
Descarcă prospectul acestui produs! (click dreapta - "save target/link as")
Acest ceai are 260g și ajunge pentru o cură de o lună.