Ceaiuri si afectiuni

Avitaminoza si anorexia sunt afectiuni des intalnite, si care netratate pot duce la agravari serioase ale simptomelor. Natura propune solutii pentru vindecarea afector afectiuni, oferind plante medicinale cu proprietati terapeutice extraordinare.

Ceaiuri vitaminizante

Ceaiul din catina alba este foarte util in tratamentul avitaminozei.

Ceaiul se prepara din fructe de catina, uscate si se recomanda a se bea treptat pe parcursul intregii zile.

Macesele sunt foarte bogate in vitamine (vitamina C, vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina P, vitamina K) si alte elemente nutritive. Decoctul din fructe de macese zdrobite este recomandat in tratarea avitaminozei. Este bine de stiut, ca fructele de macese sa se adauge cand apa fierbe in clocot cu scopul de a nu pierde vitamina C.

Ceaiuri pentru stimularea poftei de mancare:

Ceaiul preparat in troscot si coada calului ajuta la stimularea poftei de mancare. Se recomanda a se bea in jur de 3 cani de ceai pe zi.

Ceaiul de anghinare contribuie la marirea poftei de mancare.

Anorexia poate fi vindecata si cu ajutorul ceaiul de busuioc. Se recomanda a se bea trei cani de ceai cald in fiecare zi.

Semintele de mustar alb inghitite cu apa au rolul de a stimula pofta de mancare.

Aceste plante medicinale si ceaiuri pentru tratamentul avitaminozei si anorexiei nu sunt singurele, existand o multitudine de alte plante medicinale cu rezultate excelente in tratarea acestor afectiuni.