Dovleacul (Curcubita pepo)

dovleacul

Dovleacul este utilizat cu succes atat in medicina naturala, cat si in alimentatie.

In general dintre partile componente ale dovleacului, sunt folosite:

  • semintele (contin lecitina, enzime cu proprietati antihelminitice cu efect impotriva teniei si ascarizilor),
  • pulpa care contine  vitamina A, B, C si saruri minerale.

Daca pacientii au probleme renale, intestinale, sufera de artrita sau reumatism li se recomanda a consuma pulpa de dovleac in mancare.

Pulpa de dovleac poate fi folosita si ca uz extern pentru a se trata intepaturile de insecte si arsurile.

Semintele de dovleac, dupa pararea multor specialisti in domeniul tratamentelor naturale, constituie un excelent calmant care reduce insomniile si infectiile cailor urinare.

Semintele de dovleac pot fi folosite si ca uz extern, astfel utilizate sub forma de cataplasme ajuta la vindecarea inflamatiilor, arsurilor si plagilor atone.

Tratamente naturale cu dovleac:

Pentru a obtine un efect laxativ in cel mai usor mod, se recomanda a se bea, dimineata inainte de micul dejun 100 ml de suc de dovleac.

In vindecarea prostatei  si a prostatitei, efecte binefacatoare au semintele de dovleac. Din acestea, dupa ce sunt maruntite cu ajutorul unei masini de tocat se prepara un ceai , din care se recomanda a se bea doua-trei cani pe zi, timp indelungat pentru un efect de succes.

Semintele de dovleac decojite si maruntite, daca se vor administra cu miere, vor ajuta la eliminarea viermilor intestinali.

Persoanele care sufera de diabet sau afectiuni cardiovasculare daca au in dieta lor supe sau mancaruri cu dovleac crud se vor vindeca mult mai repede.

Alte articole din aceeasi categorie