Faringita si laringita - tratament naturist

Inflamatia faringelui este produsa, cel mai frecvent, de o infectie virala, dar si de streptococi, pneumococi si Corynebacterium diphteriae.

Simptomele bolii sunt usturimi, senzatia de gat uscat si de nod in gat, mai rar si: frisoane, febra moderata sau mare, greutate in deglutitie, raguseala si inflamatia ganglionilor limfatici in zona gatului.

Mucoasa faringiana este edematiata si rosie.

Afinul (Vaccinium myrtillus) este recomandat in tratarea faringitelor.

Cauzele laringitei acute pot fi infectii acute ale cailor respiratorii superioare, de exemplu o simpla raceala, amigdalita, faringita, sinuzita.

Dar ea mai poate aparea si ca simptom in tuse convulsiva, bronsita, angina Plaut - Vincent, sifilis, congestie pulmonara, gripa, pojar, difterie.

Dar tot atat de bine poate fi generata de o clima aspra, de fortarea vocii, de inhalarea unor substante iritante, de statul in aer viciat si de un regim alimentar gresit.

Plantele indicate pentru tratarea laringitei sunt: coacazul negru, cimbrul, carmazul, izma (menta), nalba, pinul.

Pentru tratarea faringitei se recomanda a se face gargara din doua in doua ore cu ceaiul din urmatorul amestec de plante:

Pentru tratarea faringitei si a laringitei se face gargara din doua in doua ore cu ceaiul din urmatorul amestec de plante:

 

Ceai_pentru_laringita_faringita

 

 

Acum puteti comanda ceaiul pentru laringita si faringita:

Comanda acum ceaiul pentru laringita si faringita!