Proaste obiceiuri care afecteaza starea de sanatate:
Gustarile sarate si dulci dintre mese (popcorn, cipsuri, briose, bauturi acidulate, ciocolata etc.)
- aceste gustari inseamna un surplus de aproximativ 1500 calorii pe zi;
- pentru a rezista tentatiei de a manca intre mese incercati sa beti 1 pahar de apa. Apa nu contine nici o calorie si nu necesita nici un efort de digestie;
Calorii din gustari:
- cafea cu zahar: 75 calorii;
- gogoasa cu gem: 255 calorii;
- sucuri dulci: 140 calorii;
- biscuiti: 350 calorii;
- un baton de ciocolata: 295 calories.
Consumul ridicat de sare. Sarea este alcatuita din 2 minerale: sodiu si clor;
Sarea din alimentele naturale:
- un mar proaspat contine 5 mg de sare;
- un cartof proaspat contine 20 mg de sare;
- o rosie proaspata contine 35 mg de sare;
- o cana de lapte contine 300 mg de sare.
Sarea din alimentele procesate:
- o felie de placinta de mere contine 500 mg de sare;
- 140 g de cartofi prajiti contin 3500 mg de sare;
- 2 felii de branza contin 2050 mg de sare.
Consumul ridicat de zahar
- zaharul are un rol negativ in alimentatie, avand drept consecinte: ingrasarea dar si oboseala, diabet, gastrita, ulcer, carii dentare si boli coronariene;
- zaharul care se gaseste in fructe si legume este suficient pentru necesarul de care organismul nostru are nevoie.
Consumul de alimente fainoase
- cartoful: acesta contine vitamine si minerale, dar cand este gatit isi pierde calitatile. Cartofii prajiti contin carbohidrati si lipide la fel ca painea si untul.
- orezul alb prelucrat nu mai contine nici un nutrient, cu exceptia amidonului.
- pastele trebuie excluse din alimentatie, Ele contin grasimi din: unt, oua, branza si ulei.