Sforaitul reprezinta un zgomot ce poate varia de la usor la agresiv si se produce in timpul somnului.
Sforaitul poate fi deranjant pentru partener, persoana aflata in cauza nefiind constienta ca sforaie. Sforaitul poate fi precedat si de momente in care pacientul se ineaca.
Aceasta afectiune poate provoca si probleme in cuplu, conducand la separarea partenerilor.
Sforaitul poate fi cauza unor probleme respiratorii, unor traumatisme, consumului de alcool, oboselii exagerate, obezitatii, sau unor corpi straini pe care ii inhalam in timpul somnului pe calea aerului.
Sforaitul poate fi simptomul unor afectiuni ale inimii, de aceea se recomanda consultarea medicului specialist inainte de stabilirea unui tratament.
Aceasta afectiune poate fi indepartata prin scaderea greutatii corporale, renuntarea la fumat si la alcool, prin rezolvarea problemelor respiratorii sau intrebuintarea unor dispozitive care ajuta la echilibrarea respiratiei.
Sforaitul care se datoareza unei deficiente respiratorii poate fi tratat prin aplicare unor remedii naturale ca: inhalatii cu ceai din muguri de pin, sau cu ceai de musetel.
Se recomanda ca aerul din camera sa fie proaspat si niciodata uscat. Iarna de exemplu, se recomanda a se pune pe calorifer un vas cu apa, pentru ca aerul sa nu fie uscat si sa nu ingreuneze respiratia.
Un alt sfat este evitarea somnului pe spate, deoarece s-a constatat ca acesta pozitie conduce la sforait.