Gulia (Fam. Brassicaceae Cruciferae)

gulia

Este important ca in alimentatia noastra sa fie inclusa gulia atat datorita calitatilor ei terapeutice, cat si datorita continutului de vitamine, fier, calciu, saruri minerale.

Gulia este recomandata in tratarea unor diverse afectiuni datorita calitatilor terapeutice, printre care cele mai cunoscute sunt: guliile au proprietati antidiareice, revitalizante, emoliente, pectorale, racoritoare, diuretice.

Gulia se poate utiliza ca remediu natural in tratamentul:

  • acneei (se mananca in fiecare zi gulie proaspata; poate fi inclusa si in salate),
  • tusei, afectiunilor la nivelul plamanilor (decoct de gulie),
  • bronsitelor, laringitelor,
  • infectiilor tractului urinar,
  • problemelor cu greutatea corporala,
  • oboseala fizica si psihica,
  • hiperaciditate gastrica (suc de gulie),
  • diaree (decoct de gulie).

Galerie foto: