Alte legume si fructe

Descoperiti puterea vindecatoare a legumelor si fructelor, precum si tratamentele naturiste pe baza preparatelor naturale obtinute din legume si fructe.

Cartoful (Fam. Solanaceae)

cartoful

Chiar daca fructele acestei legume sunt toxice, tuberculii sunt adevaratati dezintoxicanti ai organismului. Datorita continutului ridicat de potasiu, cartoful este recomandat in litiaza urinara si vezicala.

Castravetele (Fam. Cucurbitaceae)

castravete

Castravetele contine foarte multa apa (peste 90%, este o importanta sursa de apa pentru organismul uman), vitamine si o valoare energetica foarte scazuta.

Conopida (Brassica Oleracea)

conopida

Conopida este o leguma utilizata des in prepararea mancarurilor si apreciata pentru calitatile ei terapeutice.

Dovlecelul (Curcubita Pepo)

Dovlecelul contine vitamine, calciu, fosfor, fiind astfel utilizat in tratamentul diverselor afectiuni. Atat pulpa cat si semintele dovlecelului sunt recomandate ca remedii naturale.

Gulia (Fam. Brassicaceae Cruciferae)

gulia

Este important ca in alimentatia noastra sa fie inclusa gulia atat datorita calitatilor ei terapeutice, cat si datorita continutului de vitamine, fier, calciu, saruri minerale.

Leustean (Fam. Apiaceae Umbelliferae)

leusteanul

Leusteanul reprezinta o leguma cu dubla utilizare: aliment-medicament. Acesta poate fi utilizat atat in alimentatie, preparate culinare pe post de condiment, cat si in vindecarea unor afectiuni datorita calitatilor terapeutice extraordinare pe are le poseda.

Mararul (Fam Apiaceae - Umbelliferae)

mararul

Mararul contine vitamine (A, B, C), potasiu, iar partile lui componente (radacini, frunze, seminte) sunt utilizate ca remedii naturale in tratamentul multor afectiuni.

Parul (Pirus communis)

para

Fructele parului sunt apreciate pentru calitatile lui terapeutice, acestea fiind nutritive, laxative, diuretice, depurative si astringente.

Pepenele galben (Fam. Curcubitaceae)

pepenele galben

Pepenele galben este considerat un remediu natural in tratamentul:

Pepenele verde (Fam. Curcubitaceae)

pepenele

Pepenele verde reprezinta un remediu natural pentru multe afectiuni, in principal datorita continutul mare de apa (peste 90%), si vitamine: A, B si C.

Prazul (Fam Liliaceae)

prazul

Prazul este apreciat in medicina naturista pentru proprietatile lui terapeutice, fiind un bun emolient.

Rosiile (Fam. Solanaceae)

rosia

Rosiile sau tomatele ocupa un rol foarte important in alimentatia noastra, deoarece au calitati terapeutice care ne ajuta sa indepartam si sa prevenim numeroase afectiuni. 

Vanata (Solanum melongena)

vanata-solanum-melongena

Vanata (Solanum melongena) reprezinta o leguma foarte apreciata atat in domeniul culinar, cat si in terapeutica naturista.