Descoperiti puterea vindecatoare a legumelor si fructelor, precum si tratamentele naturiste pe baza preparatelor naturale obtinute din legume si fructe.
Chiar daca fructele acestei legume sunt toxice, tuberculii sunt adevaratati dezintoxicanti ai organismului. Datorita continutului ridicat de potasiu, cartoful este recomandat in litiaza urinara si vezicala.
Castravetele contine foarte multa apa (peste 90%, este o importanta sursa de apa pentru organismul uman), vitamine si o valoare energetica foarte scazuta.
Conopida este o leguma utilizata des in prepararea mancarurilor si apreciata pentru calitatile ei terapeutice.
Dovlecelul contine vitamine, calciu, fosfor, fiind astfel utilizat in tratamentul diverselor afectiuni. Atat pulpa cat si semintele dovlecelului sunt recomandate ca remedii naturale.
Este important ca in alimentatia noastra sa fie inclusa gulia atat datorita calitatilor ei terapeutice, cat si datorita continutului de vitamine, fier, calciu, saruri minerale.
Leusteanul reprezinta o leguma cu dubla utilizare: aliment-medicament. Acesta poate fi utilizat atat in alimentatie, preparate culinare pe post de condiment, cat si in vindecarea unor afectiuni datorita calitatilor terapeutice extraordinare pe are le poseda.
Mararul contine vitamine (A, B, C), potasiu, iar partile lui componente (radacini, frunze, seminte) sunt utilizate ca remedii naturale in tratamentul multor afectiuni.
Fructele parului sunt apreciate pentru calitatile lui terapeutice, acestea fiind nutritive, laxative, diuretice, depurative si astringente.
Pepenele galben este considerat un remediu natural in tratamentul:
Pepenele verde reprezinta un remediu natural pentru multe afectiuni, in principal datorita continutul mare de apa (peste 90%), si vitamine: A, B si C.
Prazul este apreciat in medicina naturista pentru proprietatile lui terapeutice, fiind un bun emolient.
Rosiile sau tomatele ocupa un rol foarte important in alimentatia noastra, deoarece au calitati terapeutice care ne ajuta sa indepartam si sa prevenim numeroase afectiuni.
Vanata (Solanum melongena) reprezinta o leguma foarte apreciata atat in domeniul culinar, cat si in terapeutica naturista.