Mazarea (Fam. Fabaceae)

mazare

Mazarea este foarte eficienta asupra organismului uman cand este consumata si gatita proaspat.

Mazarea contine in special vitamine:

  • A, B (necesara pentru sistemul nervos si digestiv),
  • C, K (utila in vindecarea ranilor, afectiunilor oaselor),
  • fosfor (regenerarea celulelor si vindecarea afectiunilor oaselor),
  • zinc (util in sanatatea sistemului nervos), potasiu si magneziu.

Mazarea verde este indicata in alimentatie, deoarece este digerata usor, ajutand si la normalizarea activitatii functiei medulare. Ca tratament natural mazarea ajuta la vindecarea:

  • osteoporozei (a se consuma mazare verde de trei ori pe saptamana),
  • hipertensiunii arteriale,
  • bolilor renale, diabetului,
  • cancerului de prostata,
  • constipatiei, epuizarii fizice si intelectuale.

De asemenea, aceasta este bogata si in fibre, ajutand la prevenirea aparitiei bolilor de inima. Mazarea uscata datorita compozitiei, confera organismului energie.

Cand mazarea este consumatata din conserva sau uscata isi pierde proprietatile terapeutice semnificativ.