Rosiile (Fam. Solanaceae)

rosia

Rosiile sau tomatele ocupa un rol foarte important in alimentatia noastra, deoarece au calitati terapeutice care ne ajuta sa indepartam si sa prevenim numeroase afectiuni. 

Tomatele sunt consumate in special pentru reducerea vascozitatii sangelui.

Acestea ajuta la prevenirea aparitiei aterosclerozei, stimularea secretiei sucului gastric si dobandirea unei greutati corporale ideale (rosiile sunt frecvent utilizate in dietele de slabire, in special sucul de rosii).

Rosiile pot fi utilizate ca remediu natural in tratamentul:

  • constipatiei (au un efect usor laxativ),
  • hipoaciditatii,
  • litiazei urice,
  • carentei de vitamine,
  • acneei (masari usoare cu felii de rosii pe portiunea de ten afectata de acnee).

Aceste legume sunt cunoscute si pentru efectul lor benefic asupra tenului, fiind utillizate pe post de masti (rosii zdrobite, tinute pe fata timp de 15-20 de minute), in special pentru tenurile seboreice si cu puncte negre.