Plantele medicinale...sursa continua de sanatate

Medicina populara include a serie de remedii naturale: de la uleiul extras din fructele de ienupar folosit in tratamentul bolilor de stomac, bolilor de ficat si rinichi, de la urzica folosita impotriva reumatismului, de la radacinile de toporasi sau cojile si fructele de stejar utilizate ca remedii pentru afectiunile bucale pana la florile de musetel intrebuintate in afectiuni oculare.

Multe dintre acestea s-au pastrat de-a lungul timpului, terapeutica naturista fiind imbogatita cu noi remedii naturale in fiecare an.

Multe din plantele din flora spontana a tarii au o valoare terapeutica extrem de importanta. Cele mai cunoscute sunt:

  • matraguna, arnica, paducelul, patlagina, afinul, rostopasca, socul,
  • ghintura, teiul, salvia, busuiocul, talpa gastii, macesul, lacramioarele,
  • catina, galbenelele, papadia, tataneasa.

Substantele din aceste plante nu pot si inlocuite cu substante de sinteza.

Natura ne-a demonstrat ca ne poate oferi beneficiile pentru o viata sanatoasa. De asemenea, si contributia noastra este semnificativa, trebuie sa respectam regulile esentiale care duc la o mai buna functionare a organismului.

In acest sens, trebuie sa renuntam la poluarea chimica a organismului cu unele alimente, la vicii (fumat, alcool, droguri), la viata statica impusa de mijloacele moderne de deplasare, va trebui sa renuntam si la poluare fonica, la cafea si la multe altele...