Lamaia (Fam. Rutaceae)

lamaiul

Lamaia, datorita compozitiei bogate (acid citric, vitamine, vitamina C se afla in cantitati mai mari, saruri minerale,  oligoelemente), este recomandata in vindecarea unor numeroase afectiuni.

Vitamina C din lamaie ajuta in tulburarile circulatorii, in tratarea hemoragiilor gingiilor.

Lamaia este considerata un remediu natural in tratamentul arteriosclerozei, infectiilor digestive, varicei, obezitatii, elimina gazele intestinale, echilibreaza digestia, infectiilor respiratorii, afectiunilor hepatice si fluidizeaza sangele vascos.

Lamaile confera elasticitate arterelor, contribuie la diminuarea valorii colesterolului, duce la vindecarea gutei, reumatismului, ajuta la scaderea glicemiei, fiind un fruct foarte bun pentru cei care sufera de diabet, elimina viermii intestinali (semintele de lamaie).

Sucul de lamaie ajuta la intarirea organismului si protejarea lui de bolile infectioase, este recomandat si in tratarea amigdalitei, aftelor, otitei, sinuzitei.

Sucul de lamaie este:

  • cicatrizant, bactericid si antiseptic,
  • ajuta la vindecarea ranilor, negilor, herpesurilor, anginelor (gargara cu suc de lamaie),
  • confera stralucire parului (trebuie adaugat in apa de baie).

Lamaia poate fi intrebuintata si in ingrijirea fetei, tenurile cu puncte negre si cele obosite pot fi tratate cu suc de lamaie in amestec cu miere, iar la ingrijireatenurilor grase se poate adauga si abus de ou.