Fructe exotice

Descoperiti ce proprietati terapeutice au fructele exotice si care sunt tratamentele naturiste care ajuta la vindecarea diverselor afectiuni.

 

bananierananasul ananas comosusmaslin olea europaeajumatate portocala

Ananasul (Fam. Bromeliaceae)

ananasul

Fructele de ananas sunt adevarate remedii naturale, calitate ofera in principal de compozitia acestora: vitamina C, apa, acizi organici, fibre vegetale, saruri minerale.

Bananierul (Fam. Musaceae)

bananierul

Banana este un fruct ce aduce organismului un aport energetic destul de ridicat. Acest lucru se datoreaza compozitiei acestui fruct: proteine, lipide, glucide, vitamine, potasiu, fosfor, microelemente etc.

Curmalul (Fam. Palmae)

curmale

Curmalele, fructele arborelui, sunt foarte cunoscute in terapeutica naturista pentru proprietatile (proprietati pectorale, musculare) si constitutia sa nutritiva pentru organismul uman: vitaminele A, B si D, saruri minerale, fier, fosfor (util in afectiuni ale oaselor, echilibrea functionarea celulei nervoase), magneziu (tin organismul departe de toxine), apa - aproximativ 30%.

Grapefrutul (Fam. Rutaceae)

grapefruit

Grapefrutul datorita consistentei lui (vitaminele A, B si C, saruri de potasiu, hidrati de carbon) este recomandat in tratarea unor diverse afectiuni.

Sucul de grapefrut este considerat un remediu natural in tratamentul aftelor, amigdalitei, otitei.

Kiwi

kiwi

Kiwi reprezinta un fruct exotic, recomandat a fi consumat datorita vitaminei C pe care o contine, actionand in principal la intarirea organismului si cresterea imunitatii, aparandu-l de factorii externi nocivi.

Lamaia (Fam. Rutaceae)

lamaiul

Lamaia, datorita compozitiei bogate (acid citric, vitamine, vitamina C se afla in cantitati mai mari, saruri minerale,  oligoelemente), este recomandata in vindecarea unor numeroase afectiuni.

Mandarinul

mandarina

Mandarinul are proprietati terapeuitice valorificate pentru tratamentul multor afectiuni.

Fructele mandarinului, sunt asemanatoare la compozitie si la utilizare terapeutica cu portocalele.Deosebirea dintre ele, este ca mandarinele au si proprietati sedative pentru sistemul nervos.

Mango (Fam. Anacardiaceae)

mango

Arborele de mango este foarte apreciat pentru proprietatile lui terapeutice.

In medicina naturista se pot utiliza atat frunzele de mango, considerate remediu natural in tratamentul diareei, diabetului, dar si parodontoza (infuzie de frunze de mango sau infuzie de scoarta de arbore de mango).

Maslinul (Fam. Oleaceae)

maslina

Aceasta are proprietati emoliente fiind considerat un remediu natural pentru stomac, deoarece reduce hiperaciditatea gastrica, calmeaza stomacul cand este iritat, si are un usor efect laxativ.

Portocalul (Fam. Rutaceae)

portocala

Portocalul este un arbore, ale carui fructe sunt utilizate cu succes in tratarea unor diverse afectiuni.