Ceaiuri pentru afectiunile sezonului rece

Cele mai frecvente afectiuni pe care trebuie sa le tratam in sezonul rece sunt: raceala, gripa, amigdalita, durerile de cap, afectiunile cailor respiratorii, bronsita, pneumonia si tusea. Toate acestea pot fi vindecate prin tratamente naturale, mai precis prin ceaiuri din plante medicinale:


Ceaiul de flori de tei poate fi utilizat pentru tratarea racelilor si gripei, precum si febrei. Acest ceai ajuta corpul sa transpire abundent, fapt ce va duce la scaderea temperaturii, implicit a febrei.

Florile de tei ajuta si in tratarea afectiunilor cailor respiratorii si bronsitei, eliminand treptat secretiile bronhice.

Ceaiul din flori de soc este recomandat contra racelii, gripei, bronsitei si afectiunilor aparatului respirator. Provoaca traspiratie, conducand la scaderea temperaturii corpului in caz de febra.

Ceaiul din frunze de salvie se poate utiliza in tratarea bronsitei cronice. Gargara cu ceai din frunze de salvie, vindeca amigdalita.

Ceaiul de frunze sau flori de podbal, poate fi utilizat pentru fluidificarea secretiilor bronhice si expectorarea lor. Este recomandat si in vindecarea tusei si raguselii, in general in aproape toate afectiunile cailor respiratorii.

Ceaiul de busuioc este recomandat a fi administrat in cazul cefaleei (durerilor de cap). Acest ceai trebuie baut dupa mesele principale, de trei ori pe zi.

Ceaiul din seminte de chimen are efect vindecator asupra bronsitei, ajutand la fluidificarea secretiilor bronhice.

Ceaiul din flori sau decoctul din radacini de ciubotica cucului se recomanda a se administra atat in cazul pneumoniilor, cat si brositelor, ajutand la eliminarea mai facila a secretiilor bronhice si la fluidificarea lor.

Ceaiul din fructe de fenicul este recomandat a fi baut dupa mesele principale ale zilei, in scopul tratarii tusei convulsive, astmului bronsic si bronsitelor. Utilizat sub forma de gargara, ceaiul din fructe de fenicul vindeca amigdalita.

Ceaiul de musetel este recomandat a fi consumat de catre cei care sufera de raceala sau gripa, deoarece acest ceai provoaca transpiratie, ceea ce face sa scada febra.

Plantele medicinale ofera diverse tratamente pentru numeroase afectiuni. Utilizarea lor terapeutica exista inca din cele mai vechi timpuri si se bucura in continuare de succes. Nu ezitati sa descoperiti lumea plantelor medicinale!