Morcovul (Fam. Umbelliferae)

morcovul

Morcovul reprezinta un remediu natural cunoscut si apreciat cu foarte multi ani inainte datorita compozitiei acestuia: vitamina A, B, C, dar si K,

  • aproximativ 80% apa,
  • fier (remineralizant al organismului),
  • caroten (ajuta la imbunatatirea vederii, si hraneste pielea infrumusetandu-i aspectul).

Morcovul este recomandat in tratarea si vindecarea:

  • problemelor aparatului digestiv: constipatiei, enterocolitei,
  • regleaza tranzitul intestinal,
  • diareei, gastritei, ulcerului,
  • elimina viermii intestinali (tenia),
  • elimina toxinele din organism,
  • problemelor care afecteaza ficatul, 
  • reumatismului, gutei, artritei, bronsitei, astmului,
  • creste imunitatea organismului, ferindu-l de boli si infectii,
  • previne aparitia ridurilor.

Se recomanda ca morcovul sa se consume crud, fiert sau sub forma de suc.

Morcovul are si proprietati cicatrizante, fiind astfel recomandat in vindecarea ranilor, dar si eliminarea petelor de pe piele.

Sucul de morcovi are proprietati diuretice, depurative, ajutand la vindecarea gastritei, diareei, anorexiei. Decoctul preparat cu ajutorul frunzelor de morcov, ajuta la tratamentul aftelor (gargarisme),  si al degeraturilor (bai locale).