Tuse convulsiva - remediu naturist

Tusea insotita de crize violente, poarta denumirea de tuse convulsiva.

Aceasta poate fi interceptata prin stropi de saliva infectata si poate afecta toate grupele de varsta, in special copii sub doi ani.  

Tusea convulsiva are o perioada de incubatie de trei saptamani timp in care se produce, inflamatia simpla (pacientii acuza tusea in special noaptea, cu timpul si apare si pe parcursul zilei, guturai, lipsa poftei de mancare), apoi crizele violente de tuse (respiratie grea - gafaiala-, eliminarea unor secretii vascoase prin tuse), si in final insanatosirea pacientului (tuse neuropatica, in care crizele de tuse devin mai rare).

Tusea convulsiva trebuie tratata cu mare seriozitate, deoarece este o boala grava ce poate duce chiar la deces, in cazul copiilor sub doi ani, daca apar complicatii.

De aceea, medicii specialisti recomanda efectuarea periodica a vaccinurilor.

Aceasta boala poate fi vindecata si cu ajutorul ceaiurilor din plantce.

Aceste ceaiuri pot ajuta in tratamentul prescris de medicul specialist.

Astfel, se recomanda a se bea una-doua cesti de ceai cald din urmatorul amestec de plante medicinale:

sau a se bea zilnic, una doua cesti (in functie de varsta copilului bolnav) de ceai cald din urmatorul amestec de plante mediciale:

  • frunze de patlagina ingusta (Plantago lanceolata),
  • flori de soc negru (Sambucus nigra),
  • roua cerului (Drosera rotundifolia),
  • toporasul doamnei (Viola odorata).

Alte plante ajutatoare in vindecarea tusei sunt:  busuiocul, ciubotica cucului, coada-calului, feniculul, hreanul, iarba mare, ignama, lemnul dulce, macesul, mustarul, morcovul, maghiranul, musetelul, nalba, patlagina, podbalul, piersicul, patrunjelul, purecarita, rostopasca, salvia, sovarvul, trifoiul, ungurasul, usturoiul.

 

ceai_pentru_tuse_convulsiva

 

Acum puteti comanda ceaiul impotriva tusei convulsive:

Comanda acum ceaiul pentru tuse!