Plante medicinale care incep cu litera ( B )

In aceasta categorie puteti descoperi valorile terapeutice pe care aceste doua plante le ofera: de la tratarea durerilor de stomac, pana la tratamentul acneei.

barba popii filipendula ulmaria 2brad abies 2busuioc ocimum basilicum 1

Barba popii (Filipendula ulmaria...

Barba popii (Filipendula ulmaria)Barba popii este o planta medicinala ce mai poate fi intalnita si sub numele de barba caprei sau pepenica, in zone umede ca: malurile raurilor mici sau zone mlastinoase.

Aceasta planta medicinala este foarte apreciata pentru ajutorul ei in tratamentul unor numeroase afectiuni. Proprietatile terapeutice pe care aceasta le poseda, fac din barba popii un remediu natural pentru tratamentul:

bara_verde- reumatismului, gripei, gutei (infuzie cu flori de barba popii),

- ajuta in curatarea sangelui si in dificultati de functionarea a articulatiilor.

Citește mai departe:Barba popii (Filipendula...

Bradul (Abies Alba)

Bradul (Abies Alba)Bradul, cunoscut ca simbol al Craciunului, are calitati terapeutice ce i-au oferit o importanta apreciere in medicina naturista.

La prepararea produselor naturale pe baza de brad se utilizeaza: mugurii, rasina si cetina.

Citește mai departe:Bradul (Abies Alba)

Brusturul (Arctium lappa)

Brusturul (Arctium lappa)Brusturul este o planta bianuala, care creste in santuri, pe maluri de rauri, avand ca denumiri populare: captalan, ciulin, lipan, smantanica, clococean, podval mare, etc.

Citește mai departe:Brusturul (Arctium lappa)

Branca ursului (Heracleum sphond...

Branca ursului (Heracleum sphondylium)Branca Ursului este o planta medicinala utilizata la vindecarea multor afectiuni datorita calitatilor terapeutice ale acesteia.

Aceasta planta medicinala contine o substanta care la persoanele alergice provoaca fotosensibilitate si aparatia unor forme eruptice cand persoana se expune la soare.

Citește mai departe:Branca ursului (Heracleum...

Busuiocul (Ocimum basilicum)

Busuiocul (Ocimum basilicum)

Busuiocul este o planta ce se cultiva anual, fiind deosebita datorita mirosului placut pe care-l emana. Din cele mai vechi timpuri busuiocul a capatat diferite denumiri: bosoioace, busuioc de gradina, basic, malacina, bosoioc rosu etc.

Citește mai departe:Busuiocul (Ocimum basilicum)