Plante medicinale care încep cu litera ( A )

Descoperiți calitățile terapeutice ale plantelor precum: afinul, anasonul, anghinarea, ardeiului iute, arnica, albăstrele și aloe vera.

 

Afinul (Vaccinium myrtillus)

afinul

Afinul este un arbust ce creste adesea salbatic.

Proprietatile terapeutice ale afinului sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri, fiind recomandate pentru vindecarea:

Albastrele (Centaurea cyanus)

albastrele

Albastrelele reprezinta o planta medicinala ce se gaseste atat pe marginea drumurilor, cat si in culturile de grau si secara.

Florile de albastrele sunt folosite ca remediu natural datorita proprietatii lor de: antidiareic, diuretic, calmant si continut de saruri de potasiu, magneziu, centaurina, substante amare etc.

Aloe Vera (Fam. Liliaceae)

aloe-vera

Aloe Vera este o planta cunoscuta mai mult pentru intrebuintarile ei in cosmetica si ingrijirea pielii (in special crema cu suc provenit din frunzele de aloe), pentru rolul ei hidratant.

Anasonul (Pimpinella anisum)

anasonul

Anasonul este o planta aromatica, ierboasa, cu frunze rare, cunoscuta si sub numele de badean. Pentru a se dezvolta, aceasta

Anghinarea (Cynara scolymus)

anghinarea-cynara-cardunculus

Anghinarea este o planta de cultura, cu flori rosii violacee.

Consumata proaspata, anghinarea contribuie la vindecarea:

Ardeiul iute (Capiscum annum)

ardei

Ardeiul iute este o planta erbacee, anuala, atat cu gust dulce, cat si iute. Proprietatile terapeutice ale ardeiului au dus la extinderea zonei de cultivare.

Arnica (Arnica montana)

arnica

Arnica este o planta medicinala, salbatica ale carei efecte antiinflamatoare si cicatrizante sunt promovate de medicina

Alte articole din aceeasi categorie