Plante medicinale care incep cu litera ( L )

Lamaiul, lemnul dulce, leurda, levantica, limba mielului, si lumanarica, plante medicinale ce ne ajuta la mentinerea unei stari de sanatate optime datorita calitatilor terapeutice extraordinare. Vindecati-va natural cu ajutorul plantelor medicinale!

lamaie citrus limon 3laurda allium ursinum 4limba mielului borago officinalis 2linte verde 2

Lamaiul (Citrus limonum)

Lamaiul (Citrus limonum)Lamaiul este cunoscut din cele mai vechi timpuri atat ca planta medicinala, cat si ca aliment.

Lamaia este foarte bogata in vitamina A, complexul B si C, saruri minerale, fier, calciu, fosfor, lucru din care rezulta ca lamaia are efecte revigorante si remineralizante asupra organismului uman, cu proprietati de fixare a calciului in oase.

Citește mai departe:Lamaiul (Citrus limonum)

Lemn dulce (Glycyrriza glabra)

Lemn dulce (Glycyrriza glabra)Lemnul dulce este foarte apreciat in mecina naturista inca din cele mai vechi timpuri.

Lemnul dulce era considerat un remediu excelent in tratarea:

Citește mai departe:Lemn dulce (Glycyrriza glabra)

Limba mielului (Borago officinal...

Limba mielului (Borago officinalis)Limba mielului este o planta erbacee, apreciata ca remediu natural eficient in tratarea numeroaselor afectiuni.

Limba mielului mai este cunoscuta si sub denumirile de: mierea ursului, laptele cainelui, limba boului, otratel etc.

Citește mai departe:Limba mielului (Borago...

Leurda (Allium ursinum)

Leurda (Allium ursinum)Leurda este o planta care se dezvolta pe solurile bogate in humus si umede, si apare primavara dupa ce zapezile se vor topi.

Denumirile populare ale leurdei sunt: ai-de-padure (ai-nume adus din popor, care inseamna usturoi), afin de iunie, aliu, ai-ciorasc, aliu-de-iunie, ceapa vrajitoarelor.

Citește mai departe:Leurda (Allium ursinum)

Lumanarica (Verbascum phlomoides...

lLumanarica (Verbascum phlomoides)Lumanarica este o planta medicinala utilizata pentru proprietatile ei terapeutice inca din cele mai vechi timpuri.

Astfel in medicina populara tulpinile acestei plante se fierbeau in lapte si constituiau un remediu excelent pentru tratarea tusei.

Citește mai departe:Lumanarica (Verbascum...

Levantica (Levandula angustifoli...

Levantica (Levandula angustifolia) Levantica se bucura de o mare apreciere in lumea plantelor medicinale, dar si in lumea plantelor aromatice.

De-a lungul timpului levantica a cunoscut mai multe denumiri populare, printre care cele mai utilizate au fost: aspic, lavand, levantica de gradina, livant, livan, spichinel, spichinat, levantica de padure.

Citește mai departe:Levantica (Levandula...