Rachitanul (Lythrum Salicaria)

rachitanul

Rachitanul este o importanta planta medicinala recomandata in tratarea numeroaselor afectiuni datorita actiunilor sale antidiareice, cicatrizante, antihemoragice, neiritante.

Partile componenta utilizata in medicina naturista este partea aeriana.

Denumirile populare ale rachitanului sunt: floarea zanei, zburatoare borboteasca,  lemnaie, calbasoara.

Rachitanul este recomandat de catre specialistii terapiilor naturiste in tratarea leucoreei, dizenteriei, hemoragiilor gastrice si intestinale, diareei, hemoroizilor, ulcerelor varicoase.

In trecut rachitanul avea diverse intrebuintari, ca de exemplu: tratarea insomniilor la copii cu ajutorul ceaiului preparat din tulpinile inflorite ale rachitanului, leucoreei cu ajutorul inflorescentei in fructificatie a rachitanului amestecata in tuica.

Ceaiul de rachitan are intrebuintari si efecte binefacatoare atat administrat intern, cat si extern. Astfel, daca se beau 3 cani de ceai pe zi din planta (rachitanul) maruntita se pot trata cu succes dizenteria, metroragiile, diareea, hemoragiile.

Hemoroizii, ulcerele varicoase si leucoreea se pot trata prin uz extern cu ceai de rachitan.

Astfel pentru vindecarea ulcerelor si hemoroizilor se recomanda a se utiliza comprese si bai, iar pentru tratarea leucoreei se recomanda a se utiliza spalaturi vaginale.

Alte articole din aceeasi categorie