Rozmarinul (Rosmarinus officinalis)

rozmarin

Rozmarinul este o planta cunoscuta atat pentru calitatile ei terapeutice, tratand numeroase boli, cat si pentru calitatile ei afrodisiace.

Ca remediu natural, rozmarinul a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri, in special in tratarea afectiunilor stomacului, afectiuni renale, afectiuni genitale, boli ale ficatului, cresterea poftei de mancare.

Rozmarinul este cunoscut de asemenea si ca aliment-condiment, fiind folosit de regula la prepararea carnii de pasare.

Ceaiul preparat cu ajutorul frunzelor de rozmarin reprezinta un remediu natural pentru bolile de stomac, starile de oboseala, afectiuni ale rinichilor, bronsita, dureri de cap, impotenta, echilibreaza digestia, balonari, insuficienta cardiaca. Se recomanda a se bea in fiecare zi aproximativ trei cani de ceai de rozmarin.

Uleiul de rozmarin este foarte eficient in vindecarea reumatismului (ungere locala).

Pulberea de frunze uscate de rozmarin este apreciata pentru calitatile ei terapeutice in echilibrarea digestiei, tratarea frigiditatii, a impotentei, durerii din timpul menstruatiei.

Tinctura de rozmarin ajuta la eliminarea starii de oboseala fizica si psihica.

Vinul de rozmarin este recomandat in vindecarea afectiunilor de inima, dar si in hidropizie, fiind folosit pentru aceste afectiuni inca din timpuri stravechi.

Alte articole din aceeasi categorie