Afectiuni care incep cu litera (I)

Afectiuni si boli ce pot fi vindecate cu tratamente naturiste. Utilizati plantele medicinale in tratarea: infectiilor cailor urinare, insomniei, isteriei, insuficientei circulatorii si altor afectiuni.

Isterie - tratament naturist

Prin nevroza isterica, se intelege, o tulburare nevrotica caracterizata printr-o multitudine de simptome fizice si psihice.

Aceasta incepe in perioada pubertatii, dar poate debuta si la inceputul perioadei adulte.

Infectie a cailor urinare

Infectia urinara consta in prezenta unor germeni microbieni in urina, asociata cu simptome din partea aparatului urinar: polakiurie, usturimi la urinat, dureri lombare.

Inflamatia anusului

Inflamatia anusului poate fi consecinta mai multor factori.

Daca aceasta se datoreaza unei iritatii in zona anusului, cu tendinta de scarpinare, tendinta ce creste odata cu temperatura, ceea ce poate duce la agravarea iritatiei.

Inflamatia mucoasei cavitatii bucale

Inflamatia mucoasei cavitatii bucale poate fi cauzata de mai multi factori: mancaruri prea fierbinti, respiratie pe gura, condimente, substantele din anumite bauturi, alcoolul, fumatul, muscarea involuntara.

Inflamatia venelor

Inflamatia venelor poate avea diverse cauze, de la raniri ale unei parti a corpului, pana la varice, insuficienta cardiaca si chiar cancer.

Inflamatia vezicii urinare si a rinichilor

Inflamatia vezicii urinare este de obicei insotita de dureri, mai ales dupa mictiune, dar si nevoia de a urina des.

Inflamatia rinichilor se manifesta prin dureri puternice in zona rinichilor.

Inima - tratament naturist

Palpitatiile care au origine nervoasa pot fi calmate cu ajutorului ceaiului de radacini de valeriana (Valeriana officinalis).

Insomnie - tratament naturist

Insomnia poate fi cauzate de diversi factori: stari emotionale puternice, depresii, probleme la locul de munca, probleme familiale, durere: de exemplu durerea de dinti poate cauza insomnii.

Insuficienta cardiaca

De obicei insuficienta cardiaca este insotita de tuse.

Insuficienta cardiaca este o afectiune destul de grava de aceea se recomanda consultarea medicului specialist.

Insuficienta circulatorie

Insuficienta circulatorie se poate manifesta prin palpitatii, dureri de inima, oboseala psihica, stari de ameteala, oboseala fizica, ingreunarea respiratiei.

Insuficienta miocardica

Insuficienta miocardica se poate manifesta sub forma a diverse afectiuni.

Insomnia se instaleaza de obicei dupa miocardita.

Ipohondrie - tratament naturist

Ipohondria se traduce ca fiind o stare psihica, inchipuita de boala, caracterizata printr-o neliniste continua si printr-o idee fixa a unei persoane care crede ca sufera de o boala pe care in realitate nu o detine.