Plante medicinale care încep cu litera ( S )

Descoperiți efectele vindecătoare ale acestor plante medicinale asupra afecțiunilor. Tratați-vă natural cu ajutorul preparatelor naturale pe baza plantelor medicinale.

 

salcam robinia pseudacaciasclipeti potentilla erectasmochine fam moraceaespanzul helleborus purpurascens

Salcamul (Robinia pseudacacia)

salcamul

Salcamul este un arbore cu multiple intrebuintari in medicina naturista, folosindu-se in special florile de salcam la praparatele naturale.

Salcia (Salix alba, Salix fragilis, Salix purpurea)

salcie

Salcia este un arbore ce prefera umiditatea,  foarte apreciat in medicina naturista datorita proprietatile terapeutice extraordinare ale coajei sale (coaja trebuie recoltata in aprilie si octombrie). 

Salvia (Salvia officinalis)

salvie

Salvia este o planta medicinala, ce se dezvolta pe campii si povarnisuri.

Cunoscuta din cele mai vechi timpuri pentru efectele ei tamaduitoare, salvia este intrebuintata cu succes si in arta culinara, fiind o mirodenie foarte apreciata.

Sapunarita (Saponaria officinalis)

sapunarita

Sapunarita este folosita in terapeutica naturista datorita proprietatilor acesteia de cicatrizant, diuretic, antihelmintic, cologog, elimina toxinele din organism, are proprietati expectorante, mareste secretiile digestive, secretiile biliare, diminueaza tensiunea superficiala.

Scaiul vanat (Energium planum)

scaiul

Scaiul vanat este o planta medicinala de culoare albastruie cu diferite efecte asupra organismului:  fluidifica secretiile bronhice, are o actiune diuretica, expectoranta, antispastic bronhic, elimina secretiile bronhice.

Schinelul (Cnicus benedictus)

schinelul-cnicus-benedictus

Schinelul este o planta medicinala apreciata datorita  proprietatilor terapeutice: stimuleaza secretiile gastrice, este tonic, depurativ, febrifug, stimuleaza pofta de mancare, este antiseptic, trofic si cicatrizant.

Socul (Sambucus nigra)

soc

Socul este un arbust a carui utilizare acopera si sfera alimentara si pe cea medicinala.

Aproape toata partile componente ale acestui arbust au proprietati tamaduitoare.

Sovarvul (Origanum vulgare)

sovarvul

Sovarvul este o planta medicinala ce are o actiune antiseptica asupra organismului, expectoranta dar si antispastica asupra musculaturii netede, sedativa asupra sistemului nervos central, actiune tonic-amara, astringenta, sedativa asupra centrilor respiratori, fluidifica secretiile bronhice.

Spanzul (Helleborus purpurascens)

spanz

In tratamentele si preparatele naturiste se utilizeaza rizomul spanzului. Spanzul este o planta toxica, otravitoare.

Splinuta (Solidago vigaurea)

splinuta

Splinuta reprezinta o planta medicinala recunoscuta pentru proprietatile ei terapeutice inca de acum foarte multi ani.

Stejarul (Quercus robur)

stejar

Stejarul este un arbust a carui scoarta este utilizata ca remediu natural. Nu orice tip de scoarta poate fi intrebuintata in terapeutica naturista, aceasta trebuie aleasa cu grija, fara a prezenta crapaturi sau licheni. Scoarta de stejar este un excelent cicatrizant, antiseptic al florei microbiene, si hemeostatic.

Sulfina (Melilotus officinalis)

sulfina

Sulfina reprezinta o planta medicinala apreciata in terapeutica naturista pentru proprietatile ei de expectorant, emolient, sedativ, stimulent al regenerarii celulei hepatice, diuretic, antiseptic (renal), antihipertensiv. La prepararea produselor naturale pe baza de sulfina se folosesc florile de sulfina.

Sunatoarea (Hypericum perforatum)

sunatoare

Sunatoarea este o planta medicinala foarte cunoscuta pentru actiunea ei antiseptica, astringenta si cicatrizanta asupra organismului uman.

Susanul (Sesanum Indicum)

susanul

Susanul este o planta ale carei seminte sunt utilizate in preparate naturale, ca remedii impotriva unor afectiuni.

Alte articole din aceeasi categorie