Sulfina (Melilotus officinalis)

sulfina

Sulfina reprezinta o planta medicinala apreciata in terapeutica naturista pentru proprietatile ei de expectorant, emolient, sedativ, stimulent al regenerarii celulei hepatice, diuretic, antiseptic (renal), antihipertensiv. La prepararea produselor naturale pe baza de sulfina se folosesc florile de sulfina.

Sulfina este recomandata in tratarea si vindecarea depresiilor, tulburarilor de menopauza, aftelor, gingivitelor, faringitei, laringitei, problemelor de circulatie (probleme ale circulatiei arteriale, limfatice), hemoroizilor, varicei, afectiunilor venelor, regleaza tensiunea arteriala, regleaza somnul copiilor.

In medicina populara sulfina era considerata un remediu natural impotriva insomniei (ceai flori de sulfina), durerilor de cap, leucoreei, transpiratiei, vomismentelor.

Ceaiul de sulfina trebuie baut de trei ori pe zi, dupa fiecare masa pentru tratarea bronsitei, tusei, insomniilor, reumatismului, oboselii ficatului, hipertensiunii, hiperexcitabilitatii, dar si conjuctivita (bai oculare), abcese dentare, afte, gingivite (gargarisme cu acesta infuzie).

Pulberea de sulfina este recomandata in calmarea starilor nervoase, tratarea palpitatiilor, tulburarilor de menopauza.

Alte articole din aceeasi categorie