Stejarul (Quercus robur)

stejar

Stejarul este un arbust a carui scoarta este utilizata ca remediu natural. Nu orice tip de scoarta poate fi intrebuintata in terapeutica naturista, aceasta trebuie aleasa cu grija, fara a prezenta crapaturi sau licheni. Scoarta de stejar este un excelent cicatrizant, antiseptic al florei microbiene, si hemeostatic.

Scoarta de stejar poate trata hemoroizii, abcesele, arsurile, leucoreea, hemoragiile uterine, gingivita (gargarisme cu infuzie de scoarta de stejar), leziunile anusului, transpiratia picioarelor. Cu mult timp in urma, coaja de stejar vindeca persoanele care sufereau de diaree, enterita, afectiuni ale stomacului, afectiuni ale intestinelor.

Ceaiul preparat cu ajutorul scoartei de stejar, vindeca hemoragiile, diareea, poate fi utilizat ca antidot pentru persoanele care s-au intoxicat cu alcalozi sau alte metale, calmeaza hemoroizii (comprese cu aceasta infuzie), reduce scurgerile vaginale (spalaturi vaginale cu ceai de scoata de stejar).

Cafeaua de ghinda, rezultata din prajirea de praf de ghinda este considerata un remediu natural in reglarea scaunului si tratarea persoanelor care sufera de diaree. Se recomanda a se bea, dimineata pe stomacul gol o cana de cafea de ghinda.

Alte articole din aceeasi categorie