Troscotul (Polygonum aviculare)

troscot

Troscotul reprezinta o planta medicinala apreciata ca remediu natural pentru numeroase afectiuni, datorita proprietatii acestuia de astringent, remineralizant, cicatrizant, hemeostatic, tonic-aperitiv, diuretic.

Cu multi ani in urma, troscotul era utilizat la vindecarea bolnavilor de tuberculoza si holera, dar si la tratarea afectiunilor renale (decoct de troscot), diaree, hemoroizi (ceai de troscot), reumatism (bai cu tulpini de troscot) si raceli.

Astazi, troscotul este considerat un remediu natural in vindecarea insuficientei cardiace, hemoroizilor, tulburarilor menstruale, hemoragiilor, bolnavilor de plamani, leucoreei, anorexiei, hemoragiilor uterine, ranilor, diabetul zaharat (in combinatie cu alte plante), infectii vaginale (infuzie de troscot amestecat cu urzica, coada-calului, izma broastei).

Ceaiul de troscot se recomanda a se bea zilnic doua-trei cani pentru obtinerea unor efecte benefice in tratarea reumatismului, afectiunilor renale, afectiunilor respiratorii, leucoreei, tulburarilor menstruale, ulcerului gastric.

Sucul de troscot de foloseste la tratarea ranilor (prin ungere).

Alte articole din aceeasi categorie