Trei Frati Patati (Viola tricolor)

trei-frati-patati

Trei Frati Patati este o planta extrem de apreciata pentru proprietatile ei terapeutice, in tratarea numeroaselor afectiuni.

Trei Frati Patati se mai gaseste si sub denumirile de: albastrele, panselute de camp, catifelute, micsunele, toporas, gusa gainii etc.

Planta are o actiune diuretica si expectoranta asupra organismului uman, fluidificand secretiile bronhice. Trei Frati Patati este recunoscuta ca fiind un bun colagog, cu o activitate depurativa (favorizeaza eliminarea toxinelor), laxativa si antialergica.

 Utilizarea plantei Trei Frati Patati s-a bucurat de succes si in traditia populara.

Planta se fiebea cu prune uscate si se lua pentru vindecarea durerilor de stomac.

Intreaga planta se folosea ca diuretic, depurativ si expectorant. Pentru a vindeca leucoreea se practicau spalaturi cu decoctul plantei. Diversele boli de piele erau tratate cu ajutorul bailor si compreselor din Trei Frati Patati.

Ceaiul preparat din Trei Frati Patati curata sangele de toxine, si poate fi utilizat si in tratarea si vindecarea eczemelor, acneei, urticariilor, constipatiei, dermatozelor, afectiunilor renale.

Bolile de piele, dermatozele pot fi vindecate cu ajutorul unor comprese din acest ceai.

Pulberea preparata din flori uscate de Trei Frati Patati este recomandata in tratarea si vindecarea dermatozelor, acneei, eczemelor, psoriazis, constipatiei, intoxicatiei, ulcerelor varicoase, colitelor, hemoroizilor, reumatismului, nervozitatii.

Alte articole din aceeasi categorie