Problemele ochilor...combatute de plantele medicinale

ochi-obositi

Oboseala, stresul cotidian, unele medicamente dar si o sensibilitate ereditara pot afecta ochii. Astfel, acestia se pot irita, inrosi, pleoapele se pot umfla si chiar incercana.

Plantele medicinale fac din nou minuni si in acest caz. In continuare va sunt prezentate cateva remedii naturale pentru inlaturarea problemelor care afecteaza ochii.

Compresele cu albastrele, rosmarin sau tei ajuta foarte mult la remedierea pleoapelor incercanate. Cauzele incercanarii pleoapelor pot varia: oboseala, afectiune renala, predispozitie ereditara, afectiune ovariana.

Compresele de musetel si infuziile cu patlagina au efecte calmante asupra ochilor iritati si inrositi.

Umflarea pleoapelor datorita unei odihne insuficiente se poate trata cu ajutorul compreselor cu ceai de tei. Aceste comprese se recomanda sa se aplice peste pleoape timp de o jumatate de ora.

Pungile de sub ochi se pot trata prin utilizarea compreselor cu ceai de salvie alternant (cand calde, cand reci). Daca acestea apar la o varsta frageda se recomanda consultarea medicului specialist.

Urciorul reprezinta o alta problema ce ne poate afecta chiar si vederea. Pentru tratarea acestuia se recomanda un regim pe baza de fructe, legume si peste, dar si comprese cu ceai de soc, sau ceai de patlagina , sau chiar si tinctura de arnica.