Pinul montan (Pinus montana)

pinus-montana

Pinul montan este un arbust considerat un remediu natural excelent, datorita proprietatilor lui vindecatoare in cazul multor afectiuni.

Pinul are rol de antiinflamator al cailor urinare, antireumatismal, antinflamator pentru aparatul respirator si cicatrizant.

In medicina naturista pentru prepararea produselor naturale din acest arbust se utilizeaza in special mugurii si rasina.

Cu multi ani in urma tusea era vindecata daca pacientul lua rasina de pin amestecata cu miere si lapte.

Pinul montan are efecte binefacatoarea in tratarea si vindecarea afectiunilor: reumatism, gripa, tuse, raceala, bronsita, sinuzita, intoxicare, laringita, traheita, ten iritat, cistita, impotenta, oboseala, dureri de stomac.

In traditia populara, pinul montan videca si ranile si umflaturile (se utiliza o alifie din rasina de pin, iar pentru eliminarea umflaturilor aceasta rasina se amesteca cu untura de porc.

Tratamente naturale cu pin montan:

Ceaiul preparat din muguri de pin baut in cantitati de 2-3 cani zilnic este considerat un remediu natural pentru vindecarea: bronsitelor, tusei, cistitei, uretritelor, traheitelor. Acest ceai se utilizeaza si extern, tratand astfel tenurile inrosite.

Pulberea de muguri de pin trateaza gripa si raceala.

Baile ce au in componenta extract de ace de pin reprezinta un remediu excelent in ceea ce priveeiste tonifierea sistemului nervos, tratarea insomniilor, tulburarilor de circulatie periferica, artrozei, reumatismului, gutei.

Alte articole din aceeasi categorie