Pirul (Agropyron repens)

pirul

Pirul este o planta ierboasa folosita ca remediu natural inca din cele mai vechi timpuri.

Cu multi ani inainte pirul era cunoscut pentru proprietatile lui terapeutice, mai ales in tratarea reumatismului, a frigurilor, sau a eruptiilor cutanate.

Pirul este un excelent remineralizant, expectorant, sudorific, antireumatismal, febrifug, dar si sedafiv renal.

In medicina naturala moderna, pirul este recomandat ca excelent medicament in tratarea si vindecarea urmatoarelor afectiuni: boli de rinichi, echilibrarea digestiei, trateaza afectiunile ficatului, bolile de pile, reumatismul, afectiunile splinei, celulita, elimina din sange toxinele si deseurile, vindeca bronsita, bolile fierii, retentia urinara.

Tratamente naturale cu pir:

Ceaiul de pir este un bun remediu natural mai ales in cazul pacientilor care sufera de raceala si gripa, deoarece determina organismul sa transpire excesiv, eliminandu-se cu acest prilej si toxinele din organism.

De asemenea ceaiul si decoctul preparate din rizomi de pir au efecte binefacatoare in tratare cistitei, bolilor de rinichi, insuficienta pancreatica, reumatism. In cazul diagnosticarii cu cistita provocata de bacterii ceaiul de rizomi de pir amestecat cu radacini de lemn dulce, frunze de mesteacan, frunze de strugurii ursului si stigmat de porumb este foarte eficient.

Administrarea pulberii din rizomi de pir va duce la liminarea acidului uric din sange si la tratarea afectiunilor hepatice, reumatismului, artritei.

Alte articole din aceeasi categorie