Anghinarea (Cynara scolymus)

anghinarea-cynara-cardunculus

Anghinarea este o planta de cultura, cu flori rosii violacee.

Consumata proaspata, anghinarea contribuie la vindecarea:

  • diareei cronice, avand actiuni benefice asupra ficatului, veziculei biliare,
  • in afectiuni cardio-vasculare, ale ficatului, rinichilor, bilei,
  • eczemelor, diabetului, migrenelor, gutei,
  • hemoroizilor, intoxicatiilor, pruritului, regenerarii celulelor hepatice, varsaturilor etc.

Partile componente ale acestei plante, utilizate in medicina naturista sunt: radacinile de anghinare, frunzele de anghinare si preparatele din acestea au efecte vindecatoare in cazul afectiunilor circulatiei sanguine, hepatice, renale.

Anghinarea, sub forma de pulbere este recomandata pentru tratarea gutei, insuficientei hepatice, arteriosclerozei, colesterolemiei crescute, reumatismului, vertijului si migrenelor.

Consumata proaspata (cruda), anghinarea este recomandata in diareea cronica.

Tratamente naturale cu anghinare:

Ceaiul din anghinare se administeaza dimineata (prima cana de ceai), pe stomacul gol, dupa care pacientul trebuie sa stea intins o jumatate de ora, pe partea dreapta. A doua cana se va bea in doua reprize, inainte de pranz si inainte de masa de seara.

Pentru persoanele care au probleme cu cresterea in greutate si constipatia se recomanda a se bea un pahar mic de suc de anghinare inainte de micul dejun si pranz.

Tinctura de anghinare se prepara din 20 de g de frunze bine maruntite, macerate in 100 ml de alcool de 70º, timp de doua saptamani. Se administreaza cate 5-15 picaturi de 3 ori pe zi, si se va dilua cu apa sau cu ceai.

Alte articole din aceeasi categorie