Varza alba (Brassica oleracea)

varza-alba

Varza alba este o planta ale carei calitati terapeutice au fost descoperite inca din antichitate si utilizate de foarte multe popoare.

Cea mai cunoscuta utilizare a verzei inca din cele mai vezhi timpuri este tratarea persoanelor aflate in stare de ebrietate.

Acestora li se recomanda a bea zeama de varza sau a manca varza acra.

Varza alba este foarte usor de procurat, ieftina si binefacatoare.

Aceasta este recomandata in tratarea: anemiei, bronsitei, diabetului zaharat, litiazei biliare, enteritei, colitei ulceroase, raguselii, tusei (suc de varza + miere), viermilor intestinali (samanta de varza), afectiunilor renale, hemoroizilor, durerilor de ficat (varza cruda sub forma de cataplasme), arsurilor, ranilor, inflamatiilor (frunze de varza), gastritei, ulcerului gastric, diabetului, artritei, litiazei urinare (consum regulat de varza cruda), actioneaza ca laxativ, vitaminizant (pentru pacientii care de refac dupa o perioada in care au zacut), ajuta la prelungirea vietii (vitamina A continuta intarzie imbatranirea, hranind tesuturile), vindeca avitaminoza, ciroza.

Tratamente naturale cu varza alba:

Daca pacientul bea in fiecare zi, 1-2 pahare de suc proaspat de varza alba acesta se poate vindeca de: bronsita, ciroza, depresie, demineralizare, surditate, nervozitate, rahitism, senectute etc.

Varza murata daca este consumata constituie un remediu excelent in alcoolism, intarirea gingiilor, tratarea infectiilor intestinale.  

Ceaiul din varza este foarte util in vindecarea bronsitelor cronice, dar si tratarea diareei si a constipatiei.

Cataplasmele cu foi de varza alba se aplica local pentru vindecarea: ranilor, plagilor, tumori (+ trebuie baut si suc de varza in fiecare zi), afectiuni cardiace, angine, arsuri, menstre dureroase, tratamente pentru ten, pentru infrumusetare, insomnii, varice, hemoroizi, prostatism, arterite, astm bronsic, colici, crapaturi, dureri musculare, reumatism, guta, entorse, intepaturi de insecte, degeraturi (mai ales cataplasmele cu foi de varza alba fierte in vin).

Alte articole din aceeasi categorie