Valeriana (Valeriana officinalis)

valeriana

Valeriana este o planta medicinala care se bucura de o mare apreciere in medicina naturista.

Valeriana este in special prescrisa pentru tratarea afectiunilor specifice femeilor.

Denumirile populare ale acestei plante sunt: odolean, iarba pisicii, gusa porumbelului. Valeriana este un bun calmant, avand efecte binefacatoare in tratarea durerilor de cap.

Valeriana este recomandata in tratarea tahicardiei, crampelor stomacale, tulburarilor psihice, stresului, isteriei, oboselii, migrenelor, starilor de teama, de nervozitate, de frica, palpitatiilor, duce la cresterea capacitatii de concentrare, regleaza somnul (in cazul insomniilor), trateaza balonarile, diareea, nervii la stomac, durerile de inima.

Tratamente naturale cu valeriana:

Ceaiul din valeriana are un efect calmant si este des utilizat in vindecarea starilor de nervozitate, insomniilor, colicilor stomacale (cu substrat nervos), starilor de voma. Acest ceai se prepara din planta maruntita si se bea seara inainte de culcare, sau in cursul unei zile.

Daca pacientul sufera de palpitatii, aritmii, agitatie nervoasa sau insomnii, tinctura de valeriana constituie un remediu excelent. Aceasta se prepara din valeriana bine maruntita lasata la macerat in alcool o saptamana.

Pentru calmarea durerilor menstruale se recomanda a se bea zilnic doua-trei cani de ceai cald din urmatorul amestec de plante: flori de musetel, radacini de valeriana, talpa gastii si frunze de menta broastei. Este recomandat ca ultima cana de ceai sa se bea inainte de culcare.

Pacientul care acuza migrene sau nevroze trebuie sa bea doua-trei cani de ceai pe zi din urmatorul amestec de plante: flori de levantica, radacini de valeriana, frunze de menta, ciubotica cucului, frunze de rozmarin.

Alte articole din aceeasi categorie