Vascul (Viscum album)

vasc

Vascul reprezinta o planta medicinala apreciata datorita proprietatilor ei tamaduitoare: antispasmodic, hipotensor accentuat, vasodilator accentuat.

Cu multi ani in urma, vascul era intrebuintat impotriva tensiunii arteriale (infuzie de frunze de vasc + flori de paducel + pir), tratarea reumatismului, astmului, tuberculozei pulmonare, epilepsiei.

Astazi, vascul se recomanda ca remediu natural in vindecarea persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala, arterioscleroza, afectiuni renale, tuse, sughit permanent, dereglari menstruale, circulatia sangelui, tulburari hormonale la femei, hemoragii intestinale, pulmonare.

Vascul este o planta importanta folosita si in prevenirea cancerului.

Ceaiul de vasc este foarte eficient in normalizarea circulatiei sangelui, combatand hemoragiile menstruale puternice, leucoreea, hemoragiile dupa nastere, hemoragiile nazale (inhalarea pe nas a infuziei).

Pulberea de frunze de vasc este un remediu natural in tratarea afectiunilor vasculare, asrterioscleroza, astm, hipertensiune arteriala.

Sucul de vasc poate fi utilizat de femeile sterile, combatand aceasta afectiune. Alifia de vasc se recomanda in tratarea degeraturilor.

Alte articole din aceeasi categorie