Verbina (Verbena officinalis)

verbena

Verbina este o planta medicinala mai rar utilizata in terapiile naturiste, dar foarte eficienta asupra unor afectiuni ale organismului uman.

Verbina este cunoscuta inca din antichitate, fiind de atunci folosita pentru vindecarea durerilor de cap.

Specialistii medicinei naturiste, recomanda utilizarea verbinei pentru tratarea afectiunilor aparatului digestiv, sistemului circulator, organelor de excretie. Verbina este recomandata si in tratrea starilor febrile si a intoxicatiilor.

Ceaiul preparat din frunzele de verbina ajuta la tratarea insomniilor, starilor de nervozitate, oboselii fizice si psihice, stimuleaza metabolismul, trateaza migrenele, hipertensiunea arteriala, durerile de stomac, celulita. Se recomanda din acest ceai a se bea o cana in fiecare zi, dupa fiecare masa principala.

Frunzele de verbina se pun la macerat 8 ore in apa rece. Acesta se recomanda mamelor pentru stimularea lactatiei, astfel copilul care se hraneste la san se va alimenta mai bine.

Pulberea obtinuta din frunzele uscate de verbina este considerata un remediu excelent in tratarea insomniei, digestiei lente, oboselii fizice, menstruatiei neregulate, durerilor de cap, oboseala psihica, suferintele hepatice.

Alte articole din aceeasi categorie