Visinul (Prunus cerasus)

visin

Visinul este un pom fructifer, apreciat in medicina naturista datorita proprietatilor tamaduitoare.

In terapeutica naturista sunt recomandate coditele de visine si visinele coapte.

Principalii constituenti ai visinului sunt: sarurile de potasiu, taninurile catehice, flavonoide, avand asupra organismului uman o actiune antiinflamatoare, antidiareica etc.

Visinul este recomandat in vindecarea si tratarea afectiunilor urinare: cistita, pielita, pielonefrita, in curele de slabire (reprezinta o metoda naturala de a slabi mai ales pentru obezii pletorici, cardiaci, hipertensivi).

Coditele de visine actioneaza ca remineralizant si energizant fizic si psihic, amplificand reactiile de aparare ale organismului. Sunt laxative, trateaza reumatismul si regenereaza tesuturile.

Ceaiul din codite de visine ajuta la vindecarea bolilor rinichilor si ale vezicii urinare. Pentru rezultate bune se recomanda a se bea din acest 1.5- 2 l pe zi. Pulberea din cozi de visine daca se administreaza sub forma de capsule este foarte utila in tratarea celulitei, retentiei urinare, artritei, febrei, cistitei.

Visinele coapte consumate reprezinta o cura de slabire excelenta. In intestin visinele neutralizeaza grasimile, nelasandu-le sa patrunda in sange. Vitaminele si mineralele continute de visine curata sangele si intaresc sistemul imunitar. De asemenea visinele coapte consumate, fac pielea mai curata si mai catifelata.

Compotul si dulceata din visine sunt recomandate pentru pacientii care au organismul slabit, remineralizandu-l si dandu-i energie. Uleiul din miezul samburilor de visine este folosit in terapeutica naturista pentru tratarea reumatismului, negilor si petelor cutanate.

Alte articole din aceeasi categorie