Vita de vie (Vitis vinifera)

strugure

Vita de vie are o actiune depurativa, diuretica, contribuie la scaderea colesterolului in sange, este eficienta in tratarea obezitatii, armonizeaza metabolismul.

Sucul de struguri verzi (necopti) ajuta la tratarea anginelor, stomatitelor, indepartarea starilor febrile.

Ca uz extern, sucul de struguri verzi poate fi utilizat sub forma de lotiune pentru fata.

Stafidele sunt eficiente pentru organismul uman datorita valorii energetice ridicate pe care o poseda. Acestea ajuta si la tratarea afectiunilor renale, vezicale, anemiei, avitaminozei, afectiunilor pulmonare.

Daca se consuma zilnic 1-2 kg de struguri sau in jur de 1 litru de suc de struguri zilnic se vor trata: constipatia, hemoroizii, anemia, litiazele biliare si urinare, obezitatea (in acest caz se recomanda a se consuma numai struguri pe parcursul a 14 zile), dermatozele. Acest tratament are un efect laxativ, eliminator de acid uric, diuretic.

Mustul este considerat un remediu natural in tratarea obezitatii. In acest caz se recomanda timp de 18 zile a se consuma inainte cu o ora de mesele principale 0.5 l de must zilnic.

Turtele din struguri ajuta la vindecarea reumatismului.

Ceaiul preparat din frunze de vita de vie este foarte eficient in tratarea hemoroizilor, menopauzei, varicei, diareei cronice, sangerari ale mucoasei nazale. Si sub forma de pulbere constituie un remediu natural excelent in tratarea hemoroizilor, celulitei, obezitatii, nervozitatii, menopauzei.

Vinul este foarte apreciat in lume pentru prevenirea aparitiei infectiilor. Daca acesta se bea in cantitati normale, are rolul de a intari organismul, a inveseli si a elimina stresul.

Alte articole din aceeasi categorie