Pelinul (Artemisa absinthium)

pelin

Pelinul reprezinta o planta medicinala foarte apreciata pentru calitatile ei terapeutice, inca din cele mai vechi timpuri.

Astfel, pelinul era utilizat pentru tratarea durerilor de cap, afectiunilor stomacului, eliminarea mirosului urat al gurii si vindecarea intepaturilor de albine.

Pelinul mai este cunoscut sub denumirile: pelinas, pelin brun, pelin alb etc.

De-a lungul timpului, pelinul a capatat mai multe intrebuintari: stimuleaza pofta de mancare, are un efect tonic asupra stomacului, este un remediu excelent contra frigurilor, are o actiune depurativa asupra sangelui, stimuleaza digestia si reface deranjarile stomacale, este foarte indicat in eliminarea viermilor intestinali, trateaza gastritele, guta, afectiunile rinichilor.

Pelinul are un rol important in cresterea fertilitatii femeilor.

Urmatorul tratament este usor de aplicat, dat fiind faptul ca pelinul se gaseste foarte usor. Astfel, se recomanda a se bea 2-3 cani pe zi din urmatorul amestec de plante pentru sporirea fertilitatii la femei: radacini de lemn dulce, flori de soc, pelin, radacini de cerentel, flori de cretisoara.

Ceaiul de pelin daca se bea inainte de o masa principala este considerat un remediu naturist excelent in tratarea: anorexiei, anemiei, afectiunilor digestive, convalescentei.

Tinctura de pelin este extrem de utila pentru stimularea poftei de mancare.

Pulberea de pelin este utilizata ca remediu natural in indepartarea viermilor intestinali si in tratarea afectiunilor stomacului si ficatului.

Alte articole din aceeasi categorie