Afectiuni care incep cu litera (D)

Tratamente naturiste si ceaiuri din plante medicinale pentru vindecarea unor afectiuni ca: diabet, diaree, dureri de cap, dismenoree si altele. Alegeti cele mai potrivite tratamente naturale.

Denicotinizare - remedii naturis...

Fumatul este o problema pe care o au majoritatea oamenilor.

Substantele continute in fumul de tigara sunt foarte periculoase, in special nicotina care creeaza dependenta.

Cauzele fumatului sunt diverse, ele se pot datora anturajului, starilor depresive.

Nici mesajele inscriptionate pe pachetele de tigari precum: "Fumatul dauneaza grav sanatatii" sau "Fumatul cauzeaza cancer" nu constituie o piedica in calea marilor fumatori.

Citește mai departe:Denicotinizare - remedii...

Diabet - remedii naturiste

Diabetului zaharat este un sindrom clinic metabolic manifestat prin cresterea glicemiei si un polimorfism de simptome si semne clinice; factori etiologici cunoscuti: ereditatea, obezitatea, leziuni inflamatorii, pancreatite acute sau cronice, traumele fizice si psihice, boli endocrine (Basedow, Cushing, feocromocitom), agenti patrogeni, evolutia este cronica, terminata cu complicatii diverse: coma diabetica, cataracta, infectiile microbiene, ateroscleroza cu diferite localizari, etc.

Semne ale acestei boli sunt:  setea si consumul unor cantitati mult mai mari de lichide.

Citește mai departe:Diabet - remedii naturiste

Dureri de cap - remedii naturist...

Numeroase boli ca, de exemplu: constipatie cronica, epilepsia, insuficienta renala cronica, cefalee, leucemie, intoxicatie, paraziti intestinali, isterie sunt insotite de numeroase simptome, printre care si durerile de cap.

Daca durerile de cap sunt persistente acestei pot fi un indiciu catre o boala grava, de aceea se recomanda sa se trateze cu multa seriozitate.

Urmatoarele plante sunt ajutatoare in tratarea si vindecarea durerilor de cap: izma, musetelul, maghiranul, musetelul roman, odoleanul, reventul, salvia, sovarvul, sunatoarea, telina.

Citește mai departe:Dureri de cap - remedii...

Digestie proasta

In ziua de azi tot mai multe persoane acuza probleme de digestie.

Aceste probleme pot avea drept consecinte o alimentatie neadecvata, stres, viata dezordonata rezultand constipatia si inflamatia mucoasei stomacului.

O serie de plante medicinale sunt recomandate in a regla digestia.

Citește mai departe:Digestie proasta

Tratament naturist pentru Diaree

Diareea poate avea mai multe cauze: poate fi vorba de o diaree propriu-zisa, care s-a instalat de putin timp, sau de bolile diareice grave, cum ar fi dizenteria,  febra tiroida A sau B, tifosul.

Diareile mai usoare pot fi vindecate rapid, cu mijloace antidiareice cunoscute. Acestea sunt: radacina de sclipeti (Potentilla erecta), afinul (Vaccinum myrtillus) si coacazul negru (Ribes nigrum).

Citește mai departe:Tratament naturist pentru...

Dismenoree - remedii naturiste

Dismenoreea, sau menstruatia dureroasa reprezinta un sidrom care precede sau se afla in acelasi timp cu instalarea hemoragiei menstruale.

In ceea ce priveste durerea simtita in cadrul acestui sidrom, variaza de la senzatia de apasare pana la senzatia de dureri manifestate prin junghiuri sau zvagnituri.

Aceasta durere poate imita angina pectorala, in epigastru sub forma de bara si in membrele inferioare si superioare.

Citește mai departe:Dismenoree - remedii naturiste