Maselarita (Hyoscyamus niger)

maselarita-hyoscyamus-niger

Maselarita era folosita foarte des de catre vrajitoare in prepararea licorilor care provocau halucinatii si senzatia de zbor. Interesul medicinei pentru maselarita a determinat cercetarea acestei specii de planta ca fiind un bun sedativ si in acelasi timp si calmant pentru a favoriza somnul.

Maselarita contine hiosciamina dar si scopolamina (substanta toxica ce are un efect hipnotic) in cantitati semnificative, in cazul intoxicatiilor provacand si probleme cardiace.

Maselarita are atat un gust cat si un miros neplacut, de aceea nu este consumata de animale.

Planta halucinogena: Maselarita (Hyoscyamus niger)

Maselarita este utilizata si ca planta medicinala. In acest sens, frunzele de maselarita sunt folosite in preparate farmaceutice pentru tratarea: reumatismului, bolii Parkinson sau astmului (prepararea tigarilor din frunze uscate de maselarita si nicotina).

Maselarita este o planta toxica, de aceea nu incercati nici un tratament pe baza de maselarita fara avizul unui medic specialist. Procurati-va preparatele cu maselarita din farmacii si niciodata nu incercati sa va tratati singuri acasa cu maselarita gasita in diverse locuri.

Alte articole din aceeasi categorie