Plante medicinale care incep cu litera ( M )

Plante medicinale si fructe ce pot fi utilizate ca tratamente naturiste in vindecarea afectiunilor si bolilor. Descoperiti ce preparate naturale pot fi obtinute din aceste plante medicinale si cat de utile sunt in vindecarea afectiunilor.

maces rosa canina 3macris rumez acetosa 1mac papaver rhoeas 1mandarinemusetel matricaria chamomilla 4

Macesul (Rosa canina)

Macesul (Rosa canina)Macesul este un arbust ale carui proprietati vindecatoare au fost folosite inca din antichitate mai ales sub forma de sirop sau ceai pentru revenirea persoanelor din convalescenta.

Denumirile populare ale macesului sunt: ruja, rug, trandafir salbatic, cadar, rasura. 

Citește mai departe:Macesul (Rosa canina)

Macrisul (Rumez acetosa)

Macrisul (Rumez acetosa)Macrisul este apreciat atat pentru utilizarea lui in preparatele culinare, cat si pentru proprietatile terapeutice pe care le are, ajutand astfel la vindecarea unor numeroase afectiuni.

Macrisul mai este cunoscut si sub numele de stevie, dragavei, glojdani, etc. De la aceasta planta cu scop terapeutic se folosesc frunzele si radacinile.

Citește mai departe:Macrisul (Rumez acetosa)

Marul (Malus communis)

Marul (Malus communis)Marul face parte din categoria alimentelor-medicamente, fiind cunoscut ca remediu natural inca din cele mai vechi timpuri.

Merele se pot consuma atat crude, cat si uscate, murate, sub forma de gem, sau chiar si must.

Citește mai departe:Marul (Malus communis)

Macul rosu de camp (Papaver rhoe...

Macul rosu de camp (Papaver rhoeas)Macul este o planta erbacee ce are un rol important in medicina naturista contribuind cu succes la vindecarea durerilor in gat (gargarisme cu ceai din frunze de mac), crizelor de tuse, racelii, hemoragiilor (ceai din flori de mac si nemtizor), bronsitei, raguselii, laringitei acute, gripei.

Citește mai departe:Macul rosu de camp (Papaver...

Marul Lupului (Aristolochia clem...

marul lupului aristolochia clematitis 2Marul Lupului este o planta medicinala utilizata in tratarea numeroaselor afectiuni, de la unele simple precum insomnii, pana la altele destul de complexe: cancer.

Citește mai departe:Marul Lupului (Aristolochia...

Maghiran (Majorana hortensis)

Maghiran (Majorana hortensis)Maghiranul este o planta medicinala, de ale carei proprietati terapeutice s-au folosit si oamenii din Antichitate. Acesta este cunoscut si ca un apreciat condiment.

Maghiranul este cunoscut sub diverse denumiri populare, printre care cele mai intalnite sunt: magheran, maghieran, moderan, iedera, maderan turcesc, sovarf, magherete etc.

Citește mai departe:Maghiran (Majorana hortensis)

Maselarita (Hyoscyamus niger)

maselarita hyoscyamus niger 1Maselarita era folosita foarte des de catre vrajitoare in prepararea licorilor care provocau halucinatii si senzatia de zbor. Interesul medicinei pentru maselarita a determinat cercetarea acestei specii de planta ca fiind un bun sedativ si in acelasi timp si calmant pentru a favoriza somnul.

Citește mai departe:Maselarita (Hyoscyamus niger)

Margareta (Leucanthemum vulgare)

Margareta (Leucanthemum vulgare)Margareta, pe langa rolul ei de planta ornamentala are si cateva calitati terapeutice.

Ca planta medicinala nu a fost studiata prea mult, dar utilizarea ei terapeutica a fost cunoscuta cu foarte multi ani in urma, cand era folosita la tratarea unor afectiuni.

Citește mai departe:Margareta (Leucanthemum...

Matraguna (Atropa belladona)

Matraguna (Atropa belladona)Matraguna, este o planta care necesita multa atentie atunci cand este intrebuintata in scop farmaceutic, deoarece preparata necorespunzator este toxica pentru organism.

Se recomanda ca intotdeauna produsele naturale pe baza de matraguna sa fie procurate de la farmacie.

Citește mai departe:Matraguna (Atropa belladona)

Margaritarul (Convallaria majali...

Margaritarul (Convallaria majalis)Margaritarul mai este cunoscut sub denumirea de lacramioara.

Aceasta planta a avut o intrebuintare terapeutica, fiind utilizata cu multi ani in urma,  pentru tratarea:

- scurgerilor vaginale (ceai flori de margaritar),

- durerilor de cap (ceaiul de margaritar - verde sau uscat) etc.

Citește mai departe:Margaritarul (Convallaria...

Menta (Mentha Piperita)

Menta (Mentha Piperita)Menta se bucura de o mare apreciere in lumea tratamentelor naturiste, in primul rand datorita mirosului aromat si aducator de prospetime.

Menta mai este cunoscuta si ca: izma, minta rece, giazma broastei, iasma, ferent etc. Menta stimuleaza functia digestiva, si reprezinta un excelent antivomitiv.

Citește mai departe:Menta (Mentha Piperita)