Plante medicinale care încep cu litera ( M )

Plante medicinale și fructe ce pot fi utilizate ca tratamente naturiste. Descoperiți ce preparate naturale pot fi obținute din aceste plante medicinale și cat de utile sunt în vindecarea diferitelor afecțiuni.

 

maces rosa caninamacris rumez acetosamac papaver rhoeasmandarinemusetel matricaria chamomilla

Macesul (Rosa canina)

maces

Macesul este un arbust ale carui proprietati vindecatoare au fost folosite inca din antichitate mai ales sub forma de sirop sau ceai pentru revenirea persoanelor din convalescenta.

Macrisul (Rumez acetosa)

macrisul

Macrisul este apreciat atat pentru utilizarea lui in preparatele culinare, cat si pentru proprietatile terapeutice pe care le are, ajutand astfel la vindecarea unor numeroase afectiuni.

Macul rosu de camp (Papaver rhoeas)

macul-rosu

Macul este o planta erbacee ce are un rol important in medicina naturista contribuind cu succes la vindecarea durerilor in gat (gargarisme cu ceai din frunze de mac), crizelor de tuse, racelii, hemoragiilor (ceai din flori de mac si nemtizor), bronsitei, raguselii, laringitei acute, gripei.

Maghiran (Majorana hortensis)

maghiran

Maghiranul este o planta medicinala, de ale carei proprietati terapeutice s-au folosit si oamenii din Antichitate. Acesta este cunoscut si ca un apreciat condiment.

Margareta (Leucanthemum vulgare)

margareta

Margareta, pe langa rolul ei de planta ornamentala are si cateva calitati terapeutice.

Ca planta medicinala nu a fost studiata prea mult, dar utilizarea ei terapeutica a fost cunoscuta cu foarte multi ani in urma, cand era folosita la tratarea unor afectiuni.

Margaritarul (Convallaria majalis)

margaritarul

Margaritarul mai este cunoscut sub denumirea de lacramioara.

Aceasta planta a avut o intrebuintare terapeutica, fiind utilizata cu multi ani in urma,  pentru tratarea:

Marul (Malus communis)

marul

Marul face parte din categoria alimentelor-medicamente, fiind cunoscut ca remediu natural inca din cele mai vechi timpuri.

Merele se pot consuma atat crude, cat si uscate, murate, sub forma de gem, sau chiar si must.

Marul Lupului (Aristolochia clematitis)

marul-lupului-aristolochia-clematitis

Marul Lupului este o planta medicinala utilizata in tratarea numeroaselor afectiuni, de la unele simple precum insomnii, pana la altele destul de complexe: cancer.

Maselarita (Hyoscyamus niger)

maselarita-hyoscyamus-niger

Maselarita era folosita foarte des de catre vrajitoare in prepararea licorilor care provocau halucinatii si senzatia de zbor. Interesul medicinei pentru maselarita a determinat cercetarea acestei specii de planta ca fiind un bun sedativ si in acelasi timp si calmant pentru a favoriza somnul.

Matraguna (Atropa belladona)

matraguna

Matraguna, este o planta care necesita multa atentie atunci cand este intrebuintata in scop farmaceutic, deoarece preparata necorespunzator este toxica pentru organism.

Menta (Mentha Piperita)

menta

Menta se bucura de o mare apreciere in lumea tratamentelor naturiste, in primul rand datorita mirosului aromat si aducator de prospetime.

Merisor (Vaccinium vitis idaea)

merisor

Merisorul este o planta medicinala cu utilizare larga in medicina naturista, in special datorita proprietatilor acestei plante de:

Mesteacan (Betula Verrucosa)

mesteacan

Mesteacanul este apreciat in medicina naturista pentru proprietatile lui terapeutice.

Acesta a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri, astfel in traditia populara, mesteacanul era utilizat ca cel mai important colorant natural.

Molidul (Picea albis)

molid

Partile componente ale molidului au fost intrebuitate ca tratamente naturale cu foarte multi ani inainte.

Astfel, molidul s-a bucurat de o mare apreciere, calitatile lui terapeutice fiind si astazi utilizate ca remedii naturale pentru tratarea diverselor afectiuni.  

Murul (Rubus fructicosus)

murul

Murul, datorita proprietatilor de antidiareic, astringent, antiseptic este apreciat ca remediu natural pentru numeroase afectiuni.

Muschiul de piatra (Cetraria islandica)

muschiul-de-piatra

Muschiul de piatra cunoscut si sub numele de muschiul de munte sau muschi cret este apreciat in medicina naturista datorita proprietatilor lui de:

Musetelul (Matricaria chamomilla)

musetel

Musetelul este o planta medicinala, care se dezvolta atat pe ogoare, campii, cat si pe soluri argiloase, livezi si marginea drumului.

Inflorescentele acestei plante sunt foarte des utilizate in tratamentele naturiste.

Mustarul alb (Sinapis alba)

mustar

Mustarul alb este folosit in scopuri medicinale datorita proprietatilor acestuia de:

Mustarul negru (Brassica nigra)

mustar-negru

In scopuri medicinale se folosesc semintele de mustar negru.

Mustarul negru este un bun decongestiv pulmonar, revulsiv, una dintre substantele componente: izoticianatul de alil are proprietati lacrimogene iritante, antibiotice si bactericide.

Alte articole din aceeasi categorie